AGORA-dagen

AGORA-dagen är en av Helsingborgs största arbetsmarknadsdagar och har funnits sedan år 2003. Mässan går av stapeln i Februari/Mars varje år och äger rum på Campus Helsingborg. AGORA-dagen är en nätverkspunkt där studenter från service management och strategisk kommunikation får möjlighet till att knyta goda kontakter med näringslivet.

AGORA-dagen har cirka 30 utställande företag samt flera olika aktiviteter, så som inspirerande föreläsningar, karriärcoachning, CV-granskning och mycket mer. Förutom alla de tips och kontakter som studenterna bär med sig efter dagen får många av studenterna en anställning på något av företagen.

Utöver att du som student kan vara med och njuta av dagen kan du även välja att engagera dig i alla dess former som har med AGORA-dagen att göra. Om du har ett härligt driv och vill vara med och forma AGORA-dagen kan du ansöka om att vara med i AGORA-dagens projektgrupp. Det finns även möjlighet att endast engagera dig under dagen som staffare och skaffa dig god erfarenhet inom det område som passar just dig.

Vill du veta mer? Gå in på www.agoradagen.se eller kontakta vår projektledare på projektledare@agoradagen.se!

JUST NU: SÖK TILL AGORA-DAGEN 2018!

Tiden är äntligen kommen och det är dags att söka till AGORA-dagens projektgrupp!
Du söker genom att skicka ett mail till projektledare@agoradagen.se där du skriver lite kort om dig
själv, vilken/vilka poster du söker och varför just du skulle passa för den/dessa poster.
VIKTIGT! Bifoga även ditt CV. 

Ekonomi & Kvalitetsansvarig (1 person)
Är du noggrann, gillar struktur och siffror? Då ska du söka posten som ekonomi och kvalitetsansvarig. Denna post kräver att du gillar ordning och reda och tycker att det är viktigt med reflektion och utvärdering.

Du bör också kunna vara flexibel för att i god tid kunna hjälpa andra,
framförallt den som är aktivitetsansvarig under stressiga perioder.

Dina uppgifter som ekonomi och kvalitetsansvarig är att bland annat ställa upp en budget, följa upp den, hålla koll på in- och utbetalningar under arbetets gång och även utforma och sammanställa utvärderingar.

Företags & Organisationsansvariga (2 personer)
Är du utåtriktad, tålmodig och inte rädd för att ta för dig då passar den här posten dig! Som företags- och organisationsansvariga kommer ni att arbeta i ett nära samarbete med varandra och skapa kontakter med potentiella utställande verkssmeter.

För denna post krävs det att ni är utåtriktade och inte rädda för att ta för er, det är även viktigt at ni är bra på att planera er tid och ert arbete eftersom det är viktigt att få företag och organisationer till mässan i god tid.

Sponsoransvarig (2 personer)
Är du en optimist som bara ser möjligheter i alla väder, då ska du söka posten som sponsoransvarig. Som sponsoransvarig får du inte vara rädd för att ta kontakt med nya människor och det är viktigt att du som person har attribut som social, utåtriktad och positiv.

En viktig egenskap är att du är en problemlösare som ser möjligheter och inte problem. Några av dina uppgifter som sponsoransvarig är att hitta sponsorer som vill bidra med material så som priser till tävlingar, dryck, transportmedel etc. både till event före och under själva AGORA-dagen.

Marknadsföringsansvariga (Digital & Tryck 2st)
Om du är en kreativ idéspruta med känsla för utformning, då är detta något för dig! Som marknadsföring- och kommunikationsansvariga kommer ni framförallt att marknadsföra och kommunicera ut AGORA-dagen, där ni bland annat sköter affischer, logga, hemsida, sociala medier och kontakt med massmedia. Ni jobbar i ett nära team där ni fungerar som bollplank och stöd för varandra.

Samtidigt som kreativitet är viktigt är även ett sinne för planering nödvändigt för att strukturera de olika arbetsuppgifterna och när respektive marknadsföringsdel ska lanseras. Tidigare erfarenhet av bland annat WordPress, Adobe Photoshop och Indesign är en fördel.

Staffansvarig (1 st)
Är du en samordnare som gillar personalfrågor? Då ska du söka posten som staffansvarig. I denna post är du ansvarig för mässan och de är du som ansvarar för all personal som skall rekryteras, så som staffare, aktivitetsvärdar och talarvärdar till AGORA-dagen och sedan ansvarar även du för dem under själva dagen.

Som staffansvarig är det viktigt med strukturerad och kommunikativa kunskaper för att finnas tillgänglig för personalen. Du anordnar även en staffsittning tillsammans med den eventsansvariga.

Logisktikansvarig (1st)
Är du en logistiker som gillar att ha mycket i rörelse och multitaska? Då ska du söka posten som logistikansvarig. Dina ansvarsområden är mässans logistik och utformning – från helhet till detalj.

Attributet så som ordningssam, strukturerad och initiativrik är av värde. Det är viktigt att du kan ha många bollar i luften och samtidigt vara ute i god tid då det annars kan bli stressigt när dagen väl närmar sig. Det är även viktigt med en god samarbetsförmåga och kunna delegera uppgifter på ett strategiskt sätt under dagen.

Aktivitetsansvarig (1 st)
Är du en aktiv, initiativtagande och positiv person, då är denna post för dig! Som aktivitetsansvarig bör du vara strukturerad och kunna ha flera uppgifter i gång samtidigt men även kunna delegera ut uppgifter till andra när det blir stressigt.

Din uppgift är att bland annat samordna och planera olika aktiviteter under själva AGORA-dagen såsom CV-granskning och föreläsningar m.m.

Eventansvarig (1 st)
Gillar du happenings och är en driven, kreativ och positiv person ska du söka som eventansvarig. Som eventansvarig har du ett sinne för detaljer, gillar att planera och finner en viktighet med helhetsperspektiv. Du gillar att planera och göra idéer till handin.

Som eventansvarig är det du som ansvarar och planerar events, både före AGORA-dagen men även under själva mässdagen. Du ansvarar och planerar blad annat för Aw:n som äger rum efter mässan och du planerar även med den staffansvariga den årliga staffsittningen.

Besöksadress

Helsingborgen
Furutorpsgatan 47
25227 Helsingborg

Kontakt:

E-post: info@agorastudent.se

Agoras styrelse med projekt står även på U2 varje torsdag mellan kl 12-13.
Kom gärna förbi!

Translate »